Mustár, torma 

A mustár az egyik legrégebbi fűszernövény. Az ókori Mezopotámiában, Egyiptomban és a Római Birodalomban is ismerték, és többek között húsok tartósítására használták. De Hippokratesz már alkalmazta gyógyításra is.

A mustárt a rómaiak terjesztettek el egész Európában. Már a XII. századtól vannak feljegyzések róla Angliából, majd nem sokkal később megjelent a német kolostorkertekben, Spanyolországban, és természetesen ezzel egy időben nálunk is, előbb Erdélyben majd az egész Kárpát medencében.

A só mellett a királyi udvarokban a mustár is kiemelkedő figyelmet kapott. Egyes leírások szerint XIV. Lajos, aki a híresen pazar udvari pompa mellett kedvelte a nagy lakomákat is, sehová nem ment a saját mustáros üvegcséje nélkül.

 A mustár az emberi szervezetre is jótékony hatással van. Azonban étrendi- és egészségre gyakorolt hatásai mellett nem utolsó sorban különleges íze az, amely oly népszerűvé teszi évezredek óta a világ minden táján. A fehér mustárt egész Európában termesztik.

A mustár nemcsak a konyhánk fontos eleme, de a konyhakertünket is rendben tartja, mert több gyomot is elűz. Zöldmulcsként a szántóföldön is elterjedt, mivel könnyen lebomló magas  ásványi anyag tartalma jól táplálja a talajt.

7 terméket találtam.
0 Ismertető(k)
1 090 Ft‎
A konyha “Jolly Joker”-e.  350g
0 Ismertető(k)
1 090 Ft‎
Azoknak, akik kedvelik az egyedi ízeket. 350g
0 Ismertető(k)
1 090 Ft‎
Azoknak, akik kedvelik a csípős ízeket. 350g
0 Ismertető(k)
1 090 Ft‎
Pikánsan csípős csemege. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, így...
0 Ismertető(k)
1 090 Ft‎
Igazi meglepetés azoknak, akik szeretik a lágy ízeket. Váratlan...
0 Ismertető(k)
900 Ft‎
Csípős házi torma és chili együtt! Különlegesség Heit Lóránt-tól!...
0 Ismertető(k)
900 Ft‎
Ezt az ízvilágot nem csak extra csípőssége miatt érdemes...
Mutat 1 - 7 / 7