Mustár, torma 

A mustár az egyik legrégebbi fűszernövény. Az ókori Mezopotámiában, Egyiptomban és a Római Birodalomban is ismerték, és többek között húsok tartósítására használták. De Hippokratesz már alkalmazta gyógyításra is.

A mustárt a rómaiak terjesztettek el egész Európában. Már a XII. századtól vannak feljegyzések róla Angliából, majd nem sokkal később megjelent a német kolostorkertekben, Spanyolországban, és természetesen ezzel egy időben nálunk is, előbb Erdélyben majd az egész Kárpát medencében.

A só mellett a királyi udvarokban a mustár is kiemelkedő figyelmet kapott. Egyes leírások szerint XIV. Lajos, aki a híresen pazar udvari pompa mellett kedvelte a nagy lakomákat is, sehová nem ment a saját mustáros üvegcséje nélkül.

 A mustár az emberi szervezetre is jótékony hatással van. Azonban étrendi- és egészségre gyakorolt hatásai mellett nem utolsó sorban különleges íze az, amely oly népszerűvé teszi évezredek óta a világ minden táján. A fehér mustárt egész Európában termesztik.

A mustár nemcsak a konyhánk fontos eleme, de a konyhakertünket is rendben tartja, mert több gyomot is elűz. Zöldmulcsként a szántóföldön is elterjedt, mivel könnyen lebomló magas  ásványi anyag tartalma jól táplálja a talajt.

9 terméket találtam.
0 Ismertető(k)
900 Ft‎
Natúr, ecetes reszelt torma, tartósítószer és adalékanyagok nélkül.
0 Ismertető(k)
900 Ft‎
Családbarát, lágyabb íz. Alma és natúr torma együttese.
0 Ismertető(k)
900 Ft‎
Az immunerősítés két fontos szereplője egy üvegben! Hozzáadott...
0 Ismertető(k)
900 Ft‎
Csípős házi torma és chili együtt! Különlegesség Heit Lóránt-tól!...
0 Ismertető(k)
900 Ft‎
Családbarát, lágyabb íz. Alma és natúr torma együttese. Hozzáadott...
0 Ismertető(k)
900 Ft‎
Ezt az ízvilágot nem csak extra csípőssége miatt érdemes...
0 Ismertető(k)
900 Ft‎
Az immunerősítés két fontos szereplője egy üvegben!
0 Ismertető(k)
900 Ft‎
A torma jótékony hatásai már ismerősek.
0 Ismertető(k)
900 Ft‎
Igazi vitaminbomba a téli hónapokban !
Mutat 1 - 9 / 9