Lista rendezése gyártónként Békési Kovács kolbász

Házi kolbász remekek Békésről!

Engedje meg, hogy néhány mondatban bemutassam magunkat. Édesapám több évtizedet dolgozott a húsiparban, majd a rendszerváltás után felismerve, hogy a hagyományos magyar ízek eltűntek gasztronómiánkból, megalapította akkoriban hiánypótlónak számító házi kolbász készítő vállalkozásunkat, amely éppen abban az időben eltűnőben lévő étkezési kultúra megőrzését tűzte ki céljául. Érdekes, hogy kezdetben - a 1990-es években meghonosodott táplálkozási szokások miatt - viszonylag kevesen vásárolták a mára az egész országban népszerű, a Békés megyei kolbászkészítés legszebb tradícióit a korszerű gyártási technológiával egyesítő termékeinket. Szerencsére azonban az idő múlásával hónapról hónapra többen ismerték fel, mennyire fontos, hogy ételeik minőségi hazai alapanyagokból készüljenek. Az áttörést a Békéscsabai Kolbászfesztivál hozta, ahonnan kiindulva az egész megyében, majd országszerte megkedvelték termékeinket. A kereslet folyamatosan és egyre nagyobb mértékben emelkedett, így mi is bővítettük üzemünket, de mindvégig szem előtt tartottuk, hogy azokataz értékeket - a hagyományos ízvilágot, a minőségi alapanyagokat és termékeket - megőrizzük, amelyeket vásárlóink megkedveltek.Üzemünk megfelel valamennyi európai uniós előírásnak, ugyanakkor továbbra is kizárólag kiváló minőségű hazai sertéshúst használunk termékeink elkészítése során. A mai napig sóval és füstöléssel - mesterséges anyagok hozzáadása nélkül - tartósítjuk ínyencségeinket. Legnépszerűbb termékünk a kuláréba töltött vastagkolbász, de kuriózumnak számít a nemzeti színű textilbe töltött vastagkolbász is. Sokak nagy kedvence a Békési Vékonykolbász. A 2011-es Csabai Kolbászfesztiválon mutatkozott be a nagyközönségnek a 10-13 centi metszéslapú Békési Marhabeles Szalámi, ami azóta óriási népszerűségre tett szert, 2013-ban Magyar Kézműves Remek lett. A parasztsonka, a kolozsvári szalonna, a sült pörc és a sült császárszalonna ugyancsak sokaknak okozott már kellemes gasztronómiai perceket. Megnyitottuk mintaboltunkat Békéscsabán a helyi termelői piacon. Mintaboltjainkban és partnereinknél emellett a házi májast, a főtt-rakott csülköt, a füstölt-főtt császárszalonnát is megvásárolhatják az ínyencek.

0 Ismertető(k)
2 399 Ft‎
>Békési fehér szalonna Hagyományosan sózott, 5 cm vastag sertés szalonna.
0 Ismertető(k)
2 399 Ft‎
>Békési füstölt csemege szalonna Hagyományos sózással, bükkfán füstölt, 5 cm vastag sertés szalonna.
0 Ismertető(k)
4 788 Ft‎
Igazi békési házi kolbász. Tradicionális békési hagyományok alapján készült kézműves házi kolbász, melyet minden korosztálynak ajánlunk, különleges alkalmakra.  A szálak nagysága változik 0.7 kg és 1.2 kg között. Az ár 90 dkg-ra van kikalkulálva.
0 Ismertető(k)
2 400 Ft‎
Igazi békési füstölt házi kolbász. A Békési Kovács család tradicionális receptje alapján készített, vékonybélbe töltött paprikás sertés kolbász.  Egy pár körülbelül 50-60 dkg.  Az  ár 60 dkg-ra  van kikalkulálva.
0 Ismertető(k)
4 788 Ft‎
Igazi békési házi kolbász. Tradicionális békési hagyományok alapján készült kézműves házi kolbász, melyet minden korosztálynak ajánlunk, különleges alkalmakra. A szálak nagysága változik 0.7 kg és 1.2 kg között. Az ár 90 dkg-ra van kikalkulálva.
0 Ismertető(k)
2 400 Ft‎
Igazi békési füstölt házi kolbász. A Békési Kovács család tradicionális receptje alapján készített, vékonybélbe töltött paprikás sertés kolbász. Egy pár körülbelül 50-60 dkg.  Az  ár 60 dkg-ra  van kikalkulálva.
0 Ismertető(k)
2 400 Ft‎
Egy pár körülbelül 50-60 dkg.  Az  ár 60 dkg-ra  van kikalkulálva. Igazi békési füstölt házi kolbász. A Békési Kovács család tradicionális receptje alapján készített, vékonybélbe töltött paprikás sertés kolbász.
0 Ismertető(k)
3 200 Ft‎
Szárítással érlelt igazi kolbász különlegesség.Könnyű fűszerezésű, paprika nélküli, vékonybélbe töltött kézműves kolbász Tradicionális békési hagyományok alapján készült kézműves házi kolbász, melyet minden korosztálynak ajánlunk, bárhol és bármikor. Egy pár körülbelül 50-60 dkg.  Az  ár 60 dkg-ra  van kikalkulálva.
0 Ismertető(k)
999 Ft‎
>Hagyományos sütési eljárással, sertésszalonnából és hájból készült házi zsír.
0 Ismertető(k)
2 900 Ft‎
Szilvalekváros házikolbászBékési kolbászhoz hozzáadott szilvalekvár, vékonybélbe töltve. Tradicionális békési hagyományok alapján készült kézműves házi kolbász, melyet némi szilvalekvárral bolondítottunk. Ezt meg kell kóstolnod! Egy pár szilvalekváros kolbász hozzávetőlegesen 0,5 kg. Az ár egy 0.5 kg-os szálra van kikalkulálva.
Mutat 1 - 10 / 10