Szalonnás-hagymás tepsis krumpli

 

Szalonnás-hagymás tepsis krumpli "Kolbi Update"

(vacsorára)

Hozzávalók

2 kg krumpli
20 dkg füstölt szalonna
1 fej hagyma

Elkészítés

A megtisztított krumplit karikára vagy hosszúkásra vágjuk. Tepsibe rakjuk, ráhalmozzuk a karikára vágott hagymát és betakarjuk a felcsíkozott szalonnával. Lefedjük alufóliával és fél órára a sütőbe tesszük. Ezt követően levesszük a fóliát, az ételt visszatoljuk még egy negyedórára a sütőbe és ropogósra sütjük. Sóra nincs szükség, mert a szalonna sós. Savanyúsággal, kenyérrel tálaljuk.

Aki szereti üthet rá 1 tojást, vagy reszelhet egy kis sajtot a tetejére. (csak haladóknak)

Jó étvágyat!

 

 

Comments

Leave your comment