Palatiner - Palatin

PALAT11

998 Ft‎

4 990 Ft‎ / kg

Az ár egy szál kolbászra vonatkozik melynek súlya 20 deka.

Száraz, hűvös helyen 40 napig tárolható.

Összetétel:

Sertéshús, szalonna, étkezési só, szőlőcukor, fűszerek, ízfokozó: E621, antioxidáns: E301, aroma, tartósítószer: E250, starterkultúra, színezék: kalcium-karbonát.

Hústartalom: 90g /100g késztermék.
  1pár / kb 0,2 kg
Energia (kJ / kcal) 1 954
  465
Zsír (g): 41
- amelyből telített zsírsavak (g): 13
Szénhidrát (g): 1
- amelyből cukrok (g): 0
Fehérje (g): 20
Só (g): 4
Manufaktúra Palatin
Alapanyag Sertés
Csípősség Csemege
Kolbász vastagság Vékony
Kolbász típus Füstölt
Adalék Adalék hozzáadásával készült
Értékelés 
2018-04-22

hispanihola@chello.hu

Megláttam a Vámház krt.-i vásárcsarnok egyik hentesénél a spanyol Fuet kolbász magyar hasonmását és mihelyst sorra kerültem, kértem egyet. Péntek volt, sokan voltak, a kolbászon árcédula nem volt, de nekem csak a magyar Fuet kellett. A hentes - a nálunk megszokott módon azzal indított, hogy darabja 1500 Ft. Nyeltem egy nagyot és megvettem. Csupán annyit kérdeztem, hogy a cimkéről mindent megtudhatok erről a "nemes" magyar darabról? - igen, volt a válasz. Hazatérve elolvastam a cimkére irott szöveget. Nyolc nem élelmiszer adalékanyag, köztük 3 E betüs, 7500 FT/kg áron. Gyorsfüstölésű, máris rosszul lettem, hiszen életemben nem vásároltam gyorsfüstölésű sonkát, csülköt sem, hát még kolbászt... A héja nem választható le, csak körberágható, karikánként.. Az íze nem rossz, hasonlít a Lidl, Aldi spanyol hetei során 8-900 Ft-ért árusított valójában gyári Fuet kolbászra, de sajnos annak minőségét sem éri el, 1500 Ft/20 dkg/schtück áron. A Nagycsarnokban, ahol mindennek a legolcsóbbnak kellene lennie, bár tudom, hogy gyermekkorom ragyogó piaca napjainkra turisztikai bazárrá alakul, ahol lassan több a szárított gyümölcsöt, mint a friss zöldséget, gyümölcsöt árusító stand, a bazári paprika, fakanál és fokhagyma fűzér árusokról nem is beszélve.
ps: 40 évet dolgoztam nemzetközi idegenforgalomban, vezető pozicicóban, de napjainkban hánynom kell a központi Vásárcsarnok irányváltásától. Marad a Fehérvári- és a Fény utcai piac, a Vámház krt.-inak annyi...

Írd meg véleményed!

Írd meg véleményed!

Palatiner - Palatin

Palatiner - Palatin

Az ár egy szál kolbászra vonatkozik melynek súlya 20 deka.

Száraz, hűvös helyen 40 napig tárolható.

Kapcsolódó termékek