Békési Kovács marhebeles csípős kolbász

KOV009

14 700 Ft‎

4 900 Ft‎ / kg

Békési marhabeles csípős kolbász.

Tradicionális békési hagyományok alapján készült kézműves házi szalámi.

Marha vakbélbe töltött, 5 hónapig érlelt különleges paprikás szalámi.
Magyar Kézműves Remek | 2013

 

Az ár 3Kg-ra van kikalkulálva. Ennél lehet nagyobb is akár 3.5 kilós is. Ezt rendeléskor kérjük, vegyék figyelembe.

 A 2011-es Csabai Kolbászfesztiválon ismerhette meg a nagyérdemű és azóta is töretlen az óriás szalámi szeletek karrierje.


 Ez a marhabélbe töltött házi szalámi hosszantartó érlelésének és különösen nagy átmérőjének köszönhetően már a kolbászok királya jelképes címet is megkapta.


A békési marhabeles szalámi a helyi hagyományoknak megfelelően sertés comb, -lapocka, -tarja, -dagadó és húsos szalonna hozzáadásával készül. Az összedarált szalonnás húst sóval, fokhagymával, fűszerköménnyel és az elmaradhatatlan őrölt paprikával csípősen ízesítjük. Az ideális sűrűségű, marhabélbe töltött házi szalámikat hosszan érleljük, bükk- illetve gyümölcsfán füstöljük a hosszú eltarthatóság és a különleges ízvilág kialakítása érdekében.


A békési marhabeles szalámi alapanyagait helyi termelőktől szerezzük be és kiemelt figyelmet fordítunk a minőségükre. A házi szalámi pontos receptje, illetve az alkotóelemek aránya természetesen évtizedek óta féltve őrzött.
Képzeld el, egy szelet házi kolbász befed egy nagy szelet kenyeret, hiszen 10-13 cm metszéslapú!
Gyomor garantáltan nem marad üresen!


Ez a békési szalámi garantáltan a család és a baráti társaságok kedvence lesz! A szalámit teheted szendvicsbe, eheted reggelire vagy vacsorára. Egy ilyen rendkívüli és roppant ízletes szalámi feldobja a szürke hétköznapokat!


 Mi nem használunk semmilyen adalékanyagot, sem tartósítószert a szalámi előállításához! A már évszázadok óta jól bevált szárítással és füstöléssel tartósítunk minden házi szalámit. Ennek az ősi technikának köszönhetően a házi szalámi sötét, hűvös (20C alatti) és száraz helyen, függesztett állapotban tárolva hónapokig megőrzi minőségét. Noha, kiváló íze miatt elég ritkán fordul elő, hogy ilyen hosszú ideig kelljen eltárolni a marhabeles házi szalámit!


A békési házi szalámi nem tartalmaz génmanipulált vagy allergén alapanyagot!
A békési házi kolbász a tradíciók megőrzésének, a korszerű gyártási technológiának, a minőségi alapanyagoknak, a kiváló receptúrának és a gondos odafigyelésnek köszönheti sikerét.

Manufaktúra Békési Kovács kolbász
Alapanyag Sertés
Csípősség Erős
Kolbász vastagság Vastag
Kolbász típus Füstölt
Paprika Paprikás
Adalék Adalékmentes
Tájegység Békési

Írd meg véleményed!

Békési Kovács marhebeles csípős kolbász

Békési Kovács marhebeles csípős kolbász

Békési marhabeles csípős kolbász.

Tradicionális békési hagyományok alapján készült kézműves házi szalámi.

Marha vakbélbe töltött, 5 hónapig érlelt különleges paprikás szalámi.
Magyar Kézműves Remek | 2013

 

Az ár 3Kg-ra van kikalkulálva. Ennél lehet nagyobb is akár 3.5 kilós is. Ezt rendeléskor kérjük, vegyék figyelembe.

Kapcsolódó termékek