Csabai Dr. Ignácz vastag kolbász

DRIGNACZ001

8 991 Ft‎

9 990 Ft‎ / kg

Hosszú érlelésű, tradicionális csabai recept alapján készült vastag kolbász, Dr. Ignácztól. Közel 1 éves érlelésű ínyencség. 

Az igazi szalámi érés közben átfehéredik, azaz szürke- vagy fehér penész keletkezik rajta. 

A hagyományokhoz hűen 4 fűszer felhasználásával, tartósítószer és adalékanyagok nélkül készült.

A szálak nagysága változik 0.5 kg és 0.9 kg között. Az ár 90 dkg-ra van kikalkulálva.

A DR. IGNÁCZ kolbászok tradicionális csabai recept alapján, kézzel készített minőségi, érlelt, száraz kolbászok. Tanyasi vályogkamrában minimum 5-6 hónapig érlelődnek, a vastagabbak akár 1 évnél is tovább. Minél hosszabb az érlelési idő, annál jobban összeérnek az ízek. 

A Dr. Ignácz Kolbászmanufaktúra ragaszkodik a hosszú érési folyamathoz, ezért folyamatosan 14-16 fokos és állandó páratartalmat biztosítanak a kolbászoknak. 
Az igazi szalámi érés közben átfehéredik, azaz szürke- vagy fehér penész keletkezik rajta. 

Termékük kizárólag nagysúlyú sertésekből készülnek. A kolbászhús minősége megkerülhetetlen a végtermék kiválósága szempontjából. 

A termelőt, aki minőségben és mennyiségben is garantálni tudja a szükséges paprikát, egy kétgenerációs paprikatermelő család. A tavaszi ültetésű magyar fokhagymával (amelyet szintén Békés megyéből szerezzük be), durva asztali sóval és minőségi köménymaggal egészül ki a kolbász fűszernégyese. 
A régi világban a hagyományos disznótorok azért teltek jókedvűen, mert a házigazdák és vendégeik is örültek annak, hogy jövőre lesz mit ennie a családnak. A kolbászkészítés mindig a munka utolsó fázisa volt, a disznó feldolgozás csúcsa. A családfő és segítői különös gonddal óvták az elkészült kolbászokat, vigyáztak rájuk, szinte babusgatták őket, egyszóval nagyon nagy szeretettel csinálták. A 

DR. IGNÁCZ Kolbászmanufaktúrában sohasem fogunk annyi kolbászt gyártani, hogy ne szerethessenek minden szálat külön-külön is.

Összetevők: Sertéshús, sertésszalonna, fűszerpaprika, só, fűszerkömény, fokhagyma

Manufaktúra Knyihár kolbász
Alapanyag Sertés
Csípősség Enyhén csípős
Kolbász vastagság Vastag
Kolbász típus Füstölt
Paprika Paprikás
Adalék Adalékmentes
Tájegység Békési

Írd meg véleményed!

Csabai Dr. Ignácz vastag kolbász

Csabai Dr. Ignácz vastag kolbász

Hosszú érlelésű, tradicionális csabai recept alapján készült vastag kolbász, Dr. Ignácztól. Közel 1 éves érlelésű ínyencség. 

Az igazi szalámi érés közben átfehéredik, azaz szürke- vagy fehér penész keletkezik rajta. 

A hagyományokhoz hűen 4 fűszer felhasználásával, tartósítószer és adalékanyagok nélkül készült.

A szálak nagysága változik 0.5 kg és 0.9 kg között. Az ár 90 dkg-ra van kikalkulálva.

Kapcsolódó termékek